Mökkiremontit

Saunan uudistaminen

Näyttävä sauna on yksi loma-asunnon tärkeimmistä tiloista.

Saunan suositeltava uudistamisväli on noin 10 vuotta. Ahkerassa vuokrakäytössä väli voi olla jopa lyhyempi, sillä sauna on yksi keskeisistä tiloista nykypäivän loma-asunnoissa. Näyttävä sauna nostaa mökin arvoa ja parantaa  asiakaskokemusta vuokrakohteissa. Tärkeintä on kuitenkin päivittää rakenteet ja varmistaa, ettei märkätilaksi laskettavassa saunahuoneessa piile isompaa rakenteellista ongelmaa.

Saunaremontti ei välttämättä ole kallis hyvin suunniteltuna ja ammattilaisten toteuttamana, eikä siihen tarvitse varata aikaa kuin parisen viikkoa. Tarkka remontin kesto ja hinta riippuu uudistuksien lisäksi luonnollisesti siitä, mitä  vanhoja rakenteita purettaessa löytyy.

Materiaaleissa on runsaasti vaihtoehtoja. Monia vaihtoehtoja kokeiltuamme olemme päätyneet käyttämään tervaleppää saunan paneeleissa ja laudemateriaalina. Tervaleppä on hyvännäköinen ja säilyttää ominaisuutensa kovassakin käytössä. Öljyttäessä puun väri muuttuu hieman tummemmaksi. Tervalepästä on saatavilla myös erilaisia listoja ja saunanovenkarmeja, jolloin kaikki saunan puuosat saadaan tehtyä samalla puulaadulla. Tämä saa kokonaisuuden näyttämään yhdenmukaiselta ja harmoniselta.

Tulemme mielellämme arvioimaan saunaremonttisi paikan päälle. Voit arvioida oman saunaremonttisi kustannustasoa etukäteen valmiiksi laskemiemme esimerkkitarjousten pohjalta. Tarjouslaskelmien lähtökohtina ovat perusremontti sekä laaja remontti, jollainen tehdään yleensä samalla kun pesuhuone uusitaan kokonaisuudessaan.

 

Tästä lisätietoja saunaremonteista ja hinnoista

 

 

Uudella keittiöllä kertaheitolla moderni yleisilme mökkiin

Keittiöremontilla vanhaan mökkiin modernia ilmettä ja toimivuutta.

Keittiön perusteellinen remontti on iso hanke, joka kannattaa tehdä kerralla kunnolla ja laadukkailla materiaaleilla. Blue Rak Oy käyttää kalustetoimituksissa yhteistyökumppanina Puustelli Keittiöitä ja kodinkoneiden osalta vakiotoimittaja on Gram. Kodinkoneet asiakas voi hankkia itsekin, mutta toistaiseksi asennamme vain Puustellin keittiökalusteita.

Keittiöremontin yhteydessä vaihdetaan usein myös keittiön lattia. Loma-asunnoissa on useimmiten tupakeittiöratkaisu, jolloin on järkevää vaihtaa samalla koko tuvan lattia. Lattiavaihtoehtoja on paljon, mutta eniten käytämme Gerfloorin laadukkaita vinyylilautoja. Ne ovat vesitiiviitä, kestävät loistavasti kulutusta ja erikoisponttinsa ansiosta niitä voi jälkeenpäin vaihtaa vaikka yhden laudan keskelle lattiaa. Gerfloorin mallivalikoima on myös todella laaja.

Keittiöremontit toteutamme huolehtien kaikesta:  kalusteasennuksien ja timpuritöiden lisäksi myös sähkö- ja putkityöt hoidetaan takuutyönä osana kokonaisurakkaamme.

 

Tästä esimerkkitarjous täydellisestä keittiöremontista

 

 

Pesuhuone ja WC:n kalustus kuntoon

Tasokkaan pesuhuoneremontin ei tarvitse olla kallis.

Pesuhuoneen remontin yhteydessä on järkevää tutkia laatoituksen lisäksi vanhojen rakenteiden kunto huolella sekä uusia vedeneritykset. Vanhat vesikalusteet, kuten hanat, wc-istuin ja suihku, kannattaa vaihtaa uusiin. Suosittelemme myös pesuhuoneen sisäkaton uusimista, jotta vanha katto ei latista kylpyhuoneen uutta yleisilmettä.  Mikäli mökissä ei ole ollut lattialämmitystä kosteissa tiloissa, kannattaa sekin vaihtoehto samalla selvittää. Lattialämmitys lisää asuinmukavuuttaa, mutta se myös tehostaa märkätilojen kuivumista, mikä pidentää huoltoväliä. Pesuhuoneen uusimisen yhteydessä tavallisesti uusitaan myös sauna.

Tässä valmis esimerkkitarjous pesuhuoneen ja WC  kalusteiden uusimisesta

 

 

Terassi kerralla kuntoon – saat uutta oleskelutilaa

Terassin uusimisen yhteydessä kannattaa suunnitella myös uutta lisäterassia.

Hyvässä loma-asunnossa pitää olla hyvä terassi. Rentoon lomailuun ja vapaa-ajanviettoon mökillä kuuluu olennaisesti myös ulkona oleilu. Terassilla nautitaan niin auringosta, ruokailusta, poreammeesta kuin seurustelustakin. Hyvä terassi toimii ja on käytettävissä ympäri vuoden. Siksi yhä useammin terassit suunnitellaan niin, että osa niistä on lasitettua joilloin poreammeetkin saadaan sijoitettua katon alle. 

Tontin antamista mahdollisuuksista riippuen terasseja suunnitellaan nykyään eri puolille rakennusta. Osa terassista voi olla kattamatonta aurinkoterassia ja toinen osa katettua ja lasitettua terassia, joka soveltuu jopa ympärivuotiseen käyttöön. Olemme toteuttaneet useille terasseille ulkotakkoja ja kotakeittiöitä, jotka antavat upeaa tunnelmaa ruoanlaittoon ja seurusteluun mukavalla porukalla.Terassin uudistaminen ei aina edellytä vanhan laudoituksen purkamista. Toteutamme ammattitaidolla myös terassien pesut ja uudelleen öljyämiset.

Terassikaiteisiin suosittelemme rosteria ja lasia. Ne eivät sulje näkymiä ja ovat puurakenteisiin terassikaiteisiin nähden lähes huoltovapaita ja ikuisia.

 

Tästä esimerkkitarjous terassin uudistamisesta ja lisäterassin teosta

 

 

Haluan keskustella asiantuntijan kanssa omasta remontistani henkilkohtaisesti

Meiltä saat asiantuntevaa apua myös muihin loma-asuntosi remonttitarpeisiin.

Lähetä yhteydenottopyyntö tämän linkin kautta